Μέρες που απλά περιφέρεσαι

Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Κάποιες μέρες ξυπνάς και νιώθεις πως θα αδράξεις την κάθε στιγμή. Κάποιες μέρες απλώς ξυπνάς. Και είναι εκείνες οι μέρες που θα σε πιάσει η κυκλοθυμία σου, η μελαγχολία σου, τα νεύρα σου, οι φόβοι σου, οι ανησυχίες σου. Ή απλώς θα περιφέρεσαι! Κάποια μέρα σου αρκεί το ράδιο, ο καφές στο σπίτι, ένα τσιγάρο και οι σκέψεις σου. Και ας έχει έξω έναν ήλιο ΝΑ! Χα! Μα είναι κι αυτές οι μέρες εποικοδομητικές. Έρχεσαι πιο κοντά σε σένα, παίρνεις τον χρόνο σου, αρκεί να μην τον χάνεις μέσα σε μαύρες σκέψεις.

Όλες οι μέρες έχουν τη μαγεία τους, μέσα σε μια πραγματικά όμορφη ζωή! Γιατί η ζωή είναι όμορφη πάντα! Τι κι αν ξυπνάς κακόκεφος; Έξω, είπαμε, ο ήλιος λάμπει! Η άνοιξη είναι εδώ και οι πρώτες αμυγδαλιές ανθίσανε! Δεν σε αγγίζει σήμερα; Πάρε το χρόνο σου. Χαλάρωσε στην ησυχία του σπιτιού σου. Μια ακόμα ρουφηξιά καφέ, ένα ακόμα τραγούδι, μπορεί και ένα τσιγάρο αν θες. Και χαμογέλα, γιατί ξέρεις πως δεν σου συμβαίνει τίποτα μη αναστρέψιμο! Σε μια ζωή που δεν μας λείπει στην ουσία τίποτα, έχουμε την πολυτέλεια να ξυπνήσουμε μια μέρα στραβά. Γιατί μπορούμε να το κάνουμε κι αυτό... Ενώ κάποιοι, κάπου, κάποτε, κοντινοί ή πολύ μακρινοί μας δεν μπορούν να ξυπνήσουν μια μέρα στραβά... Δεν έχουν χρόνο για κακοδιάθετες μέρες... Τα πραγματικά προβλήματα τρέχουν και εσύ είσαι δρομέας, τα συναγωνίζεσαι...

Πάρε, λοιπόν, το χρόνο σου, τον πολύτιμο και ελεύθερο που έχεις, και διαχειρίσου την κατάστασή σου... Γιατί ξέρεις πως η ζωή σου είναι ήρεμη και ωραία! Πειραματίσου με τα αρνητικά σου συναισθήματα και στο τέλος χαμογέλα! Είναι μια ακόμα καλή μέρα...!

Δ.


Σχόλια

Τα πιο διαβασμένα...