Ταξίδια



Ο ωραιότερος τρόπος να δεις νέες εικόνες, να γνωρίσεις νέες κουλτούρες, νέους πολιτισμούς, να ανοίξεις τους ορίζοντές σου. Να μπεις σε ένα λεωφορείο, σε ένα τρένο, πλοίο ή αεροπλάνο - και στο αυτοκίνητό σου βρε αδερφέ - και να καταλήξεις σε ένα μέρος που δεν έχεις ξαναπάει. 

Η μαγική στιγμή που κόβεις το εισιτήριο και ξεκινάς! Έχοντας την παρέα σου - όποια κι αν είναι αυτή. Χαζολογήματα στη διαδρομή και λίγος ύπνος για να κρατάμε δυνάμεις. Και σε λίγο φτάνεις! Αποβιβάζεσαι. Πράγματα γρήγορα γρήγορα στο ξενοδοχείο. Και η περιήγηση ξεκινά!

Εικόνες, εικόνες, εικόνες παντού! Θάλασσες ή βουνά. Ήλιος ή χιόνι. Πράσινο ή βράχια. Ζέστη ή κρύο. Μικρά ή μεγάλα κτίρια και σπίτια. Σοκάκια ή λεωφόροι.

Γέλια, περιέργεια, ανακάλυψη, αλλά και προβλήματα κατά τη διάρκεια της περιήγησης... Γιατί αν δεν χάσεις έναν δρόμο, αν δεν χαθείς σε κάποια στενά, αν δεν ξεκινήσεις για δεξιά και να καταλήξεις αριστερά, δεν έχει τη χάρη του ρε παιδί μου!

Τα ταξίδια πρέπει να είναι ανάλαφρα και γεμάτα γνώσεις, εικόνες, ιστορίες που δεν είχες δει ή ακούσει ως τώρα. Τα ταξίδια πρέπει να είναι απλευθερωτικά, λυτρωτικά. Να είσαι κάτι παραπάνω μετά από αυτά. Παραπάνω χαλαρός, παραπάνω ενημερωμένος, παραπάνω ευτυχισμένος, παραπάνω εσύ! Να έχεις γεμάτη μνήμη κινητού ή φωτογραφικής από φωτογραφίες και μνήμη δική σου από αναμνήσεις και εξιστορήσεις! Να γυρνάς γεμάτος και χωρίς να θες να γυρίσεις! Τα ταξίδια πρέπει να σε κάνουν καλύτερο. Είναι το παιχνίδι από το οποίο μόνο κερδίζεις! Ο καθένας κάτι διαφορετικό. 

Να ταξιδεύεις! Να βρίσκεις χρόνο και λεφτά έστω για λίγες μέρες να ταξιδεύεις!
Δ.

Σχόλια

Τα πιο διαβασμένα...