Κυριακές.. μέρες διπολικές

 


Οι Κυριακές ξημερώνουν και προορίζονται να μας χαρίσουν ένα διάλειμμα ,από μια σειρά κουραστικών ημερών, που "τρέχουμε" να διεκπεραιώσουμε ένα πλήθος υποχρεώσεων ο καθένας μας. Έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι, σαν "πολυμηχανές" που είμαστε, πρέπει να κάνουμε μια παύση για να μπορέσουμε να είμαστε αποδοτικοί και την επόμενη εβδομάδα που θα ακολουθήσει.

  Άλλοτε συννεφιασμένες και μουντές που σε κάνουν να θες να μείνεις για ώρες στο κρεβάτι με τις πιτζάμες σου, έχοντας δίπλα σου καλή παρέα και μια κούπα καφέ. Κι άλλοτε γεμάτες φως, ηλιόλουστες που δε σε χωράει το σπίτι κι απλά το αφήνεις, μπαίνεις στο αμάξι, βάζεις καλή μουσική, χαμογελάς στην παρέα που έχεις δίπλα σου, βάζεις μπρος τη μηχανή κι όπου σας βγάλει ο δρόμος..

  Ωστόσο, φαίνεται να είναι και μέρες διχασμένες, καθώς ανάλογα με τη διάθεση και τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεται ο καθένας κάθε φορά που ξημερώνουν, υπάρχουν άνθρωποι που τις απολαμβάνουν, όπως και να είναι, συννεφιασμένες ή ηλιόλουστες. Κι άλλοι που τις αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι, και θα εύχονταν να μπορούσαν να τις προσπεράσουν με ένα πήδημα, και να βρεθούν κατευθείαν στις πολυμισημένες Δευτέρες.. για να έχουν δικαιολογία να γκρινιάζουν για τη δύσκολη ζωή τους.

  Παρόλα αυτά οι Κυριακές συνεχίζουν να έρχονται ως ευκαιρίες διαλείμματος. Και όπως όλες τις ευκαιρίες, ο καθένας τις αξιοποιεί κατά το δοκούν ..  Άλλοι τις αρπάζουν κι άλλοι τις αφήνουν να χαθούν. Η επιλογή είναι στο χέρι μας.

Σοφία Τ.



Σχόλια

Τα πιο διαβασμένα...