Να αγαπάς αυτό που θα γίνεις όταν μεγαλώσεις!

Να μην κάνεις αυτό που σου υπαγορεύουν οι άλλοι. Να μην ακολουθείς τις κοινωνικές συμβάσεις αν δεν τις νιώθεις, αν δεν σε εκφράζουν. Μια ζωή γεμάτη πρέπει θα σε κουράσει πολύ πριν προλάβεις να την ζήσεις. 

Να μην επιλέγεις αυτό που προτιμούν οι φίλοι σου. Ναι, ο λαός λέει "δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι", αλλά δεν σου επέβαλλε κανείς να μην επηρεάζεις κι εσύ τους φίλους σου. Μην τους μοιάζεις μόνο, να σου μοιάζουν κι αυτοί. Αλλά να διατηρείτε και τις διαφορές σας. Οι πιο ωραίες σχέσεις μεταξύ ανθρώπων είναι αυτές που σέβονται τη διαφορετικότητα του άλλου. 

Να μην συμπληρώσεις στο μηχανογραφικό τις σχολές που θέλουν οι γονείς σου. Να σκεφτείς και να διαλέξεις τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις μόνος σου. Να αγαπάς αυτό που θα επιλέξεις και αυτό που θα επιλέξεις να συνεχίζεις να το αγαπάς και μετά. Αυτό είναι επίγνωση και ευτυχία! Μόνο έτσι θα είσαι δημιουργικός. 

Να είσαι δημιουργικός! Να ονειρεύεσαι! Να βάζεις στόχους! Να προχωράς μπροστά! Ακόμα και όταν συναντάς εμπόδια, αν αυτό που κάνεις το αγαπάς θα βρεις τον τρόπο να τα ξεπεράσεις. Να αγαπάς! Ό,τι κι αν κάνεις να το αγαπάς! Ό,τι δημιουργείς με αγάπη λάμπει και φωτίζει τους πάντες γύρω σου. Έτσι θα καμφθούν και οι διαφωνίες των γονιών, των φίλων, των δικών σου... Η αγάπη δίνει αξία σε όλα, τα ανθίζει, τα φωτίζει, τα ζωντανεύει! 

Να αγαπάς αυτό που θα γίνεις όταν μεγαλώσεις! 
Και να το αγαπάς κάθε μέρα! 
Και τότε οι μέρες σου θα είναι φωτεινές!

Δ.


Σχόλια

Τα πιο διαβασμένα...