Η ζωή σε γυρνάει πίσω στο σημείο εκκίνησης γιατί έφτασε η ώρα ν' αλλάξεις διαδρομή..

 

  Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις ή με όχι και πολύ ευχάριστες εμπειρίες και συγκυρίες. Κάποιες από αυτές είναι αναπόφευκτες, κάποιες είναι απόρροια δικών μας επιλογών και άλλες απλά γιατί πρέπει να συμβούν κι ας μην καταλαβαίνουμε το λόγο.

  Ο καθένας μας ανάλογα με την ψυχοσύνθεσή του, το χαρακτήρα του, τις εμπειρίες και τα βιώματά του, τις αντιμετωπίζει ή προσπαθεί να τις αντιμετωπίσει αναλόγως, προκειμένου να τις ξεπεράσει και να συνεχίσει το ταξίδι του.. 

  Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνες οι περίοδοι στη ζωή που αυτές οι δυσκολίες φαίνονται να διαδέχονται η μία την άλλη, να συμβαίνουν σε πολλούς τομείς της ζωής μας ταυτοχρόνως και να μοιάζουν με χαστούκια που είναι σα να σε τιμωρούν για κάτι κακό που αναρωτιέσαι αν έκανες. Η ζυγαριά πλέον, φαίνεται να γέρνει προς τη μια πλευρά με διαφορά. Είναι αυτό το χρονικό σημείο που η ισορροπία πια έχει χαθεί και ήρθε η ώρα να σταματήσεις για λίγο και να προσπαθήσεις να δεις πιο καθαρά κάποια πράγματα που σου συμβαίνουν. Είναι η ώρα για ένα διάλειμμα.

  Αρχικά, θα αισθανθείς ότι κάποιος άλλος φταίει που εσύ βρίσκεσαι σε αυτή την απελπισία, ότι κάποιος σε έχει μουντζώσει όπως λέμε, έχει θολώσει την αύρα γύρω σου, σου στέλνει αρνητικά vibes, θέλει μόνο το κακό σου, θα αρχίσεις να τσακώνεσαι και με τη μοίρα ή την τύχη σου. Τέλος, θα τα βάλεις και με τον εαυτό σου. Όλα είναι φυσιολογικές αντιδράσεις μέχρι ενός σημείου. Είσαι άνθρωπος με αντοχές και όρια, κάποια στιγμή τις εξαντλείς κι αυτές και φτάνεις και στα όρια σου. Αλλά έχω να σου πω ότι κάπου έχω διαβάσει πως "όταν φτάνεις τον εαυτό σου στα όρια του, συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχουν όρια". Πριν λοιπόν, βιαστείς και ρίξεις όλο το φταίξιμο στη μοίρα πρέπει να έχεις κάνει ο,τι περνάει από το χέρι σου για 'σενα και μετά να πεις απέτυχα. Αυτή είναι μια καλή στιγμή, όπως προείπα, να πάρεις ένα διάλειμμα και να ψάξεις το χαμένο σου εαυτό που ίσως στην όλη διαδρομή κάπου τον έχεις ξεχάσει.

  Αυτή ακριβώς η στιγμή, που η σκέψη σου μοιάζει παγωμένη, μπερδεμένη, ματαιωμένη, η στιγμή αυτή της μεγαλύτερης απογοήτευσής σου από πολλά πράγματα που σου πάνε ανάποδα απ'ότι τα υπολόγιζες, είναι και η πιο μαγική για 'σενα, είναι το καλύτερο δώρο που σου ήρθε χωρίς να το περιμένεις, χωρίς να το ζητήσεις. Είναι η στιγμή που πραγματικά ξύπνησες από το λήθαργο.. Στη ζωή δεν πρέπει να κοιμάσαι ούτε και να τρέχεις αδιάκοπα χωρίς να έχεις προορισμό. Πρέπει να βαδίζεις με σταθερά και σίγουρα βήματα, με πίστη στον εαυτό σου και χωρίς φόβο, να απολαμβάνεις τη διαδρομή και να ξέρεις το σημείο στο οποίο θέλεις να φτάσεις. Εσύ, για καιρό, κάπου κοιμήθηκες και τα χαστούκια που σου έριξε η ζωή ήταν απλά για να σε ξυπνήσουν.

  Περπάτησες πολύ, αυτό είναι αλήθεια, μπορεί κάπου να κουράστηκες και γι' αυτό να αφέθηκες στον λήθαργο, αλλά πλέον ξύπνησες, κι αν νιώθεις ανήμπορος να συνεχίσεις, να ξέρεις ότι σε αυτή σου την προσπάθεια να σηκωθείς υπάρχει πάντα ένα χέρι βοηθείας που είναι πιο ειδικό για να σε καθοδηγήσει. Αρκεί να απλώσεις και το δικό σου για να σε σηκώσει.  

  Αφού λοιπόν, τα χαστούκια σε ξύπνησαν και τα βήματά σου σε οδήγησαν και πάλι πίσω στην εκκίνηση. Αυτό έγινε για να κάνεις μια νέα αρχή, να αλλάξεις πορεία, να ψάξεις το κέντρο, τον πυρήνα σου κι αφού όλα αυτά γίνουν με υπομονή, δουλειά και πίστη, θα έρθει η ώρα της αναγέννησής σου.

  Όσο κι αν νομίζεις ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Είσαι γελασμένος. Καθώς τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, ούτε το καλό ούτε το κακό. Τίποτα δεν μένει το ίδιο στη ζωή. " Τα πάντα ρει" άλλωστε, όπως  έλεγε από τα αρχαία ακόμα χρόνια ο Ηράκλειτος. Στο χειρότερο σκοτάδι σου υπάρχει ένα τρεμάμενο φως στο βάθος που σου δείχνει δειλά το δρόμο. Πάντα υπάρχει μια ρωγμή απ'όπου καταφέρνει να τρυπώσει λίγο φως. Μια σανίδα σωτηρίας πεταμένη λίγα μέτρα μακριά σου που τελικά θα σε σώσει.

  Αυτό που χρειάζεται είναι λίγος ή και περισσότερος χρόνος για να συμβεί η αλλαγή. Και να ξέρεις ότι θα συμβεί την κατάλληλη στιγμή. Αρκεί κι εσύ ο ίδιος να μην αφήσεις τον εαυτό σου να βυθιστεί, να παραιτειθεί, να μην του επιτρέψεις να εθελοτυφλεί άλλο, να μην τον αφήσεις να μοιρολατρεί. Να έχεις υπομονή και να μην φοβάσαι να αλλάξεις, να κλείσεις έναν κύκλο, να τον αποδεχτείς με τα υπέρ και τα κατά του και να ξεκινήσεις έναν καινούριο.. Κι όπως προείπα, σε αυτή σου την προσπάθεια για αλλαγή πάντα υπάρχουν οι συνοδοιπόροι, που μπορεί να είναι αγαπημένα σου πρόσωπα και ένα χέρι έξτρα που είναι πιο ειδικό από εσένα για να σε βοηθήσει αν πραγματικά το χρειαστείς.  

  Αφού ,λοιπόν, ξύπνησες και είδες ότι έφτασες στο σημείο μηδέν, πάρε μια βαθιά ανάσα, ξεκουράσου, πάρε το χρόνο και το χώρο που νιώθεις ότι χρειάζεσαι, απομονώσου για λίγο αν το έχεις ανάγκη ή ζήτησε βοήθεια και καθάρισε τη σκέψη σου. Μετά, θα είσαι σε θέση να δεις πιο καθαρά την πορεία που πρέπει να ακολουθήσεις  και να δεις την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά σου, τη σανίδα σωτηρίας, το φως που σου γνέφει στο βάθος. Είναι μια διαδικασία με στάδια που πρέπει να περάσεις για να φτάσεις εν τέλει στην κάθαρση..

                                                                                                                               Σοφία Τ.

 



 

Σχόλια

Τα πιο διαβασμένα...