Ο πασατέμπος ή το παλιό καλό κρασί;

 




 Ανθρώπινες σχέσεις.. για να μπορέσει μια ανθρώπινη ερωτική σχέση να υπάρξει και να διατηρηθεί, αρχικά θα πρέπει να υπάρχει η αμοιβαία διάθεση, η θέληση, η χημεία, το πάθος και δύο άνθρωποι που να εκπέμπουν στην ίδια περίπου τη συχνότητα. Επίσης, χρειάζονται οι ξεκάθαρες κουβέντες, η αλήθεια και η εμπιστοσύνη.

 Όταν ο ένας από τους δύο θέλει να δώσει κι ο άλλος δεν είναι σε θέση ούτε να τα δει ,πόσο μάλλον να τα δεχτεί. Όταν ο ένας θέλει να προσπαθήσει κι ο άλλος ούτε να το φανταστεί. Όταν ο ένας έχει στόχο κι ο άλλος είναι στο "φλου". Όταν ο ένας είναι έτοιμος να αρχίσει κάτι καινούριο κι ο άλλος είναι κολλημένος στο παλιό. Όταν ο ένας πατάει στο άσπρο κι ο άλλος βυθίζεται στο μαύρο του. Όταν ο ένας είναι ανοιχτός κι ο άλλος κλειστός. Όταν ο ένας μιλάει για συναίσθημα κι ο άλλος για στιγμές απόλαυσης. Όταν ο ένας μιλάει για εξωτερική εμφάνιση και αποζητά σαρκική και μόνο απόλαυση και ο άλλος είναι πρόθυμος να μοιραστεί το "είναι" του ..Τότε..εδώ υψώνεται ένα τείχος...και στο μόνο που θα κατέληγε κανείς είναι ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι ήρθαν κοντά μόνο από μια λανθασμένη εικόνα που έπλασε ο ένας για τον άλλο. Μπορεί και η ίδια η διαφορετικότητά τους να τους έφερε κοντά, ένα μυστήριο , ένα ερωτηματικό ή απλά η εξωτερική εμφάνιση. Το πιο πιθανό είναι, ότι από αυτή την προσπάθεια να συνυπάρξουν, ο ένας από τους δύο να παιδευτεί από τη συμπεριφορά του άλλου και εν τέλει αυτού του είδους η συναναστροφή να καταλήξει τοξική.

 Αυτό που ίσως θα βοηθούσε και τους δύο θα ήταν μια ξεκάθαρη και ειλικρινής κουβέντα μετά από την οποία θα επέλεγε ο καθένας αν θα ήθελε να είναι ο πασατέμπος ή το παλιό καλό κρασί στην μεταξύ τους ιστορία... 

Σοφία Τ.  



Σχόλια

Τα πιο διαβασμένα...