Έρωτας… ο απρόσκλητος




 Τι να πει κανείς για τον έρωτα, ένα από τα πιο όμορφα, αναζωογονητικά και δυνατά συναισθήματα που υπάρχουν και.. «βασανίζουν» τον άνθρωπο σ’ αυτόν τον πλανήτη που λέγεται γη..
 Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν γραφτεί άπειρα μυθιστορήματα και ποιήματα για έρωτες μεγάλους, ανεκπλήρωτους, απωθημένους, μονόπλευρους, αμοιβαίους, τρελούς κι ένα σωρό άλλους..
 Ο έρωτας δεν ορίζεται μόνο τον αισθάνεσαι και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η απουσία της λογικής. Σε παραλύει, σε κάνει να ξεχνάς, να είσαι αφηρημένος, να ονειρεύεσαι, να ονειροβατείς, να «απέχεις» από την πραγματικότητα, να θέλεις μόνο να βλέπεις, να ακούς και να αγγίζεις αυτόν που ερωτεύτηκες, δε σε νοιάζει το που, το πώς, το πότε και το γιατι απλά το ΜΑΖΊ. Είναι λες και από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του μπροστά σου να έλαμψε τόσο πολύ που σε θάμπωσε, σχεδόν σε τύφλωσε και δεν μπορείς να δεις παραπέρα.
 Πολλές φορές σε πονάει, είναι ακραίος, παράτολμος, ανεπίτρεπτος, απαγορευμένος και παλεύεις να κυριαρχήσεις τη λογική σου πάνω στο συναίσθημα.
 Σχεδόν πάντα ο έρωτας έρχεται απροειδοποίητα και απρόσκλητα, πολύ πιθανόν να σε βρει στα πιο απίθανα μέρη, και ξέρεις, δεν σε ρωτάει καν αν του επιτρέπεις να εισέλθει στο  «είναι» σου, απλά ανοίγει και μπαίνει, εισβάλλει κανονικά και δεν τον ενδιαφέρει αν είσαι σε φάση να τον δεχτείς, είναι αδιάκριτος και αποφασισμένος. Έρχεται φορτωμένος με βέλη, κεραμίδες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, σου ρίχνει μία με τα όπλα του και σε παραλύει..
 Λένε πως δεν υπάρχουν όρια στον έρωτα, έρχεται μετρημένες φορές στη ζωή σου και δεν είναι απλός ενθουσιασμός αλλά κυριολεκτικά «παράλυση», παράδοση άνευ όρων. Από εκείνη τη στιγμή που θα εμφανιστεί, τα «πρέπει» σου αρχίζουν και καταρρέουν το ένα πίσω από το άλλο κι εσύ παλεύεις να τα αναστήσεις για να κερδίσεις μια μάχη που μοιάζει ήδη χαμένη. Ο έρωτας σχεδόν πάντα βγαίνει κερδισμένος, γιατι είπαμε, έρχεται φορτωμένος με όπλα, πάθος, δύναμη και ορμή κι εσένα συνήθως σε βρίσκει απροετοίμαστο για να τον παλέψεις στα ίσα, απλά του παραδίνεσαι και.. καλή τύχη.. 
                                                                                         Σοφία Τ.


                                 

Σχόλια

Τα πιο διαβασμένα...