Ένα βλέμμα είναι πάντα ειλικρινές

Έχεις δει βλέμματα να φωτίζουν όταν σε κοιτούν ; Όχι χείλη να χαμογελούν... Βλέμματα! Ούτε λόγια να ηχούν... Πράξεις μικρές, απλές, ασήμαντες που κραυγάζουν έγνοια και προσοχή!

Μόνο εκεί ξεχωρίζει η αγάπη, σε ενέργειες που δείχνουν ενδιαφέρον και φροντίδα. Σε παύσεις που δηλώνουν σεβασμό. Σε αστεία που μαρτυρούν οικειότητα.

Μην παρασύρεσαι από τα χαμόγελα και τα κοπλιμέντα... Ο καθένας θα σου τα προσφέρει από ευγένεια ή γιατί κάτι πιστεύει πως έχει να κερδίσει από εσένα. Χαμόγελο χωρίς λάμψη στο βλέμμα δεν είναι ειλικρινές... Η λάμψη όμως στα μάτια χωρίς το χαμόγελο στα χείλη είναι αδιαπραγμάτευτη χαρά. Αυτό το σπίθισμα να πιστεύεις! Και τις ενέργειες που κραυγάζουν περισσότερο από χίλιες προσποιητές διαβεβαιώσεις αγάπης και ενδιαφέροντος...

Να παρατηρείς τα μάτια. Ένα βλέμμα δεν θα σου πει ποτέ ότι νοιάζεται, αν δεν το νιώθει η ψυχή που κρύβεται από πίσω. Όσο πλατύ και να είναι το χαμόγελο στο στόμα. Κανένα πρόσωπο δεν θα λάμψει όταν θα σε δει, αν πραγματικά δεν χαίρεται που είσαι εκεί. Και κανείς δεν θα χαρεί γιατί απλώς έχει κάτι να κερδίσει από εσένα. Μπορεί να σε υπομείνει για λίγο, όμως αργά ή γρήγορα θα αλλάξει διαδρομή.

Μη νομίζεις, όμως,  ότι αυτό θα το κάνει μόνο ο ιδιοτελής... Στα μάτια των άλλων συχνά καθρεφτίζεσαι εσύ. Και αργά ή γρήγορα κάποιοι απογοητεύονται και από σένα.

Να φροντίζεις, λοιπόν, το τι είσαι, τι νιώθεις, σε τι εξελίσσεσαι. Και προσέχεις ποια βλέμματα κρατάς στραμμένα πάνω σου... Τα φωτεινά ή τα σκοτεινά... Και να είσαι σίγουρος πως τα πρώτα δρουν σαν φάρος στην ψυχή σου! Το σήμα κατατεθέν για το πού βρίσκεσαι και προς τα πού πλέεις. Φάρος που σε προσανατολίζει στο απέραντο της θάλασσας και στο σκοτάδι της νύχτας που ταξιδεύεις...
Δ.



Σχόλια

Τα πιο διαβασμένα...