Η εποχή των αλλαγών

Σε μια εποχή που όλα είναι ρευστά, όλα αλλάζουν και δεν βοηθά καμιά πολιτική εξέλιξη στο να ζήσεις "το όνειρό σου". Ζούμε ακριβώς σε αυτήν την εποχή. Που οι μεγάλοι χάνουν όσα απέκτησαν και οι νέοι δεν ξέρουν πώς να ξεκινήσουν. Στην εποχή που το έδαφος κινείται συνεχώς κάτω από τα πόδια σου σαν πλωτή γέφυρα και δεν μπορείς να κάνεις σταθερά βήματα για να φτάσεις από την αρχή των στόχων σου στο τέλος της επίτευξης.

Δεν ξέρεις ποιες αποφάσεις θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω και ποιες θα σε γυρίσουν πίσω. Σε αυτή την εποχή οι νέοι περιορίζουν τα όνειρά τους και λένε και ευχαριστώ για ψίχουλα. Ή αλλάζουν μεταφορικό μέσο, παρατάνε την πλωτή γέφυρα και μπαίνουν σε αεροπλάνα για άλλες χώρες, που θα τους δώσουν την ευκαιρία που ψάχνουν.

Ζούμε στην εποχή της απομυθοποίησης. Απομυθοποίηση των αρχών, των αξιών, των τακτικών και του τρόπου ζωής που είχαμε ως τώρα. Στην εποχή της ανασφάλειας. Και μέσα σε αυτή την εποχή, σε αυτή τη χώρα, έχουμε να επιλέξουμε πόσες εκπτώσεις θα κάνουμε στα όνειρα, στα θέλω και στις προσδοκίες μας. Καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να αποφασίσουμε πώς θα ζούμε, πού και υπό ποιες συνθήκες. Μια αναζήτηση που όπως φαίνεται δεν θα λάβει τέλος σύντομα ούτε εύκολα.

Μια εσωτερική αναζήτηση αρχικά, που θα δώσει ώθηση στις πράξεις μας για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που είναι ακόμα στο χέρι μας να το χτίσουμε, όσα εμπόδια και αν παρουσιάζονται στα θεμέλιά του. Μέσα μας είναι οι απαντήσεις που ψάχνουμε. Πρέπει να βρούμε τρόπο να τις επιβάλλουμε ή αλλιώς να φύγουμε.

Προσωπικά πάντα επιλέγω τη μάχη και όχι τη φυγή...
                                                                                                                                                              
 Δ.


Σχόλια

Τα πιο διαβασμένα...