''Περπατώντας το πρωί θα δεις..."


 Αν ξυπνάς αξημέρωτα, είτε για δουλειά, είτε για ταξίδι είτε γιατι έτυχε να μην κοιμηθείς καν, λόγω ξενυχτιού σε κάποιο μαγαζί της πόλης και είσαι λίγο πριν την αυγή, θα δεις τα σκουπιδιάρικα να περνάν από τους άδειους δρόμους, τους διανομείς γάλακτος με αλάρμ έξω από μπουγατσατζίδικα και φούρνους, ξεχασμένους ξενύχτηδες έξω από πατσατζίδικα ή καφέ που μόλις έχουν ανοίξει για τους πρωινούς τύπους που θα θελήσουν να προμηθευτούν τη..δόση καφέ για να ξυπνήσουν. Ξεχασμένα σκουπίδια και μπουκάλια μπύρας πεταμένα στα παγκάκια της πλατείας από το προηγούμενο βράδυ. Κλειστές καφετέριες, σε λίγες ώρες οι καρέκλες τους θα γεμίσουν από κόσμο και θα είναι έτοιμες να ακούσουν τις ιστορίες του.. Αγουροξυπνημένοι άνθρωποι με "κατεβασμένα μούτρα", φαίνεται να μην έχουν καμία όρεξη για δουλειά αλλά πιθανώς λειτουργούν παθητικά, παρηγοριά τους ο καφές που θα πάρουν στο χέρι από το καφέ της γωνίας.
   Τώρα αν ανήκεις σε αυτούς που παίρνουν καθημερινά την αστική συγκοινωνία για τη δουλειά, δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσεις ακριβώς τα ίδια άτομα, ξέρεις από ποια στάση θα ανέβουν, που θα κατέβουν, μιας κι αυτοί προφανώς είναι σαν κι εσένα, πηγαίνουν στη δουλειά τους. Ακόμη, μπορεί να παρατηρήσεις ότι βλέπεις στο δρόμο όπου περνάς τους ίδιους ανθρώπους, την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο. Όλους αυτούς δεν τους γνωρίζεις κι όμως σου είναι τόσο γνωστοί, μπορεί με κάποιους να ανταλλάσσεις και μια "καλημέρα". Και να σου ένα ερωτευμένο ζευγαράκι να ξεπετιέται χέρι-χέρι από τη γωνία, να περνάνε από τη διάβαση στα φανάρια ή από την πλατεία. Αλλά πάντα χέρι-χέρι, ούτε μια μέρα δεν τους είδες ξεπιασμένους.
   Ο ήλιος ανέτειλε, είναι τόσο όμορφη αυτή η εικόνα.. Τελικά αξίζει να είσαι ξύπνιος λίγο πριν ξημερώσει..! (έστω κι αν είναι για να πας στη δουλειά..)    

Σοφία Τ. 

                                                                                        

Σχόλια

Τα πιο διαβασμένα...